Portbase

“Onlangs hebben we ons oude KA/datacenter naar een cloudoplossing bij Intermax gemigreerd. Een grote stap voorwaarts voor Portbase. Ik ben erg trots op het resultaat en de uitstekende samenwerking!”

Peter de Graaf
De opdracht

Portbase verbindt alle partijen in de logistieke ketens van de Nederlandse havens. Via het Port Community Systeem (PCS) van het bedrijf kunnen klanten tegen lagere kosten efficiënter werken en beter plannen. Het systeem moet overal beschikbaar zijn, en biedt 24×7 ondersteuning door een professionele Service Desk.

Omdat Portbase in Q3 2017 verhuisde naar een nieuw kantoor, zag het bedrijf een uitgelezen kans de overstap te maken naar de cloud én naar het nieuwe werken. De wens hierbij was dat iedereen overal toegang zou krijgen tot de eigen werkplek.

De voordelen voor Portbase
  • Een betrouwbare en bewezen IT-oplossing, specifiek ontworpen voor de Portbase gebruiker.
  • De mogelijkheid op ieder moment locatie-onafhankelijk te werken.
  • Intermax als enige aanspreekpunt, voor alle ICT-issues.
  • Veiligheid, flexibiliteit, schaalbaarheid en inzicht in IT-kosten.

Wat wij hebben gedaan

Om de wensen van Portbase te realiseren heeft Intermax de ICT van het bedrijf in de cloud ondergebracht. Portbase heeft nu een totaaloplossing voor het implementeren en beheren van de nieuwe ICT-omgeving. De nieuwe virtuele cloudomgeving wordt gehost over 4 (geografisch verspreidde) datacenters. Voor de medewerkers is een remote desktopomgeving ingericht met toegang tot alle applicaties. Zo is een verregaande professionalisering gerealiseerd, waarbij performance, hoge beschikbaarheid, optimale security en compliancy met wet- en regelgeving voorop staan.

Tjitse Kooistra
Business Developer ISV
Contact