Innovatie

Goede ideeën krijgen bij ons de ruimte. We vinden het belangrijk onze mensen de gelegenheid te geven aan mooie innovatie projecten, daar wordt iedereen beter van! Een greep uit de innovatieve projecten waar we aan werken:

Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas)
De NaWas is een gezamenlijk initiatief van de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) en de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Intermax is aangesloten bij beide brancheorganisaties en was bovendien de bedenker en eerste deelnemer aan de NaWas. De NaWas bestaat uit een grote hoeveelheid gespecialiseerde anti-DDOS apparatuur op een centrale, goed beveiligde locatie. Deze voorziening kan binnen enkele minuten volautomatisch DDOS-verkeer bestrijden.

Een DDOS-aanval is vaak gericht op een specifiek doelwit. Het is daarom belangrijk zo snel mogelijk te achterhalen waarop de aanval wordt uitgevoerd. In het geval van een DDOS-aanval wordt het netwerk overbelast en zijn servers onbereikbaar. De Genie flow analyzer grijpt dan in, en leidt het DDOS-verkeer om naar de NaWas. Het resultaat: het core netwerk is weer beschikbaar, en het getroffen deel van het verkeer wordt ‘schoongepoetst’ en teruggeleid naar ons netwerk via een aparte verbinding.

Digitaal sensorplatform voor bijen en imkers
Ook werkten we mee aan de ontwikkeling van het BEEP base sensorplatform. Dit eerste digitale sensorplatform voor bijen en imkers registreert het gedrag, het gewicht, geluid en de temperatuur van bijenvolken. Deze data wordt ingezet om imkers beter inzicht te verschaffen in het welzijn van hun bijenvolken. Het sensorplatform stuurt deze data via het LoRa-sensornetwerk van Intermax door, zodat imkers waar ook ter wereld inzicht krijgen in hoe het gaat met hun bijenvolken. Dit soort klimaatvriendelijke innovatie brengt natuur en technologie prachtig samen!

Lora-netwerk
Onlangs werd bekend dat Intermax en SkyLab samen het TTN010-Internet of Things-netwerk (IoT) in en rond Rotterdam uitgebreid hebben met een groot aantal gateways. Dankzij de uitbreiding is het gebied vanaf Hoek van Holland en de Maasvlakte tot ver voorbij Rotterdam grotendeels gedekt. Daardoor behoort Rotterdam nu tot de grootste IoT-gemeenschap ter wereld!