Oplossingen

Docker

Wat is Docker?

Docker is op dit moment de standaard op het gebied van containersoftware. Ontwikkelaars gebruiken Docker om problemen te voorkomen met de verschillende applicatieomgevingen waarmee zij te maken hebben, waaronder ontwikkel-, test-, acceptatie- en productieomgevingen. System administrators gebruiken Docker om verschillende applicaties bij en naast elkaar te kunnen draaien op een geïsoleerde en veilige manier. Ondernemingen gebruiken Docker om agile software-ontwikkel pipelines te bouwen waarmee nieuwe features sneller, veiliger en vol vertrouwen live gezet kunnen worden. Intermax gebruikt Docker om haar klanten te helpen nog sneller te ontwikkelen en applicaties live te zetten.

Wat is een container?

Alles wat er nodig is om een applicatie te draaien kan worden samengevoegd binnen een container. Er is geen complete VM en OS meer nodig; alléén de benodigde libraries en instellingen die nodig zijn om de applicaties te draaien, worden meegenomen binnen een container. Dit maakt het geheel veel efficiënter en lichtgewicht. Deze zelf-voorzienende containers werken bovendien overal, waar ze ook maar worden uitgerold.

Waarom kiezen voor Docker bij Intermax?

Intermax levert verschillende diensten voor het ontwerp en beheer van uw op Docker gebaseerde platformen en applicaties. Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze uiterst betrouwbare infrastructuur, zodat u van de ontwikkelomgeving tot de livegang naar productie nergens omkijken naar heeft.

We bieden u zekerheid over de juiste configuratie, deployment en het patchen, hosten en monitoren van de containers. We zorgen dat u een bibliotheek vol actuele templates heeft, die ook nog eens robuust en veilig zijn én voldoen aan verschillende compliancy regels. Samen met u bouwen we Dockerfiles waarop we de Intermax security patching inregelen. Op basis hiervan kunnen we met behulp van onze automation straat op elk moment heel snel containers uitrollen. En gaat er iets fout, dan rolt u gemakkelijk nieuwe containers uit. Intermax zorgt ervoor dat uw data altijd beschikbaar is en veilig staat.

Zo werkt Docker bij Intermax:

  • Intermax verzorgt een aantal standaard images (gebaseerd op officiële CentOS/Ubuntu Docker images).
  • We combineren onze images met configuratie/ hardening/custom Intermax packages.
  • Deze images worden via een private Docker repository aan u aangeboden.
  • Samen bouwen we de Dockerfiles die passen bij uw applicatie en infrastructuur.
  • Tijdens de image builds regelen we onze security patching in.
  • Iedere maand of on-demand wordt vanuit onze automation straat nieuwe containers uitgerold (gebaseerd op uw gepatchte images).